Поштоване колеге, ученици, родитељи и сви запослени нашој школи, још једном сте показали да имате велико и доброљубиво срце.

Можемо са сигурношћу рећи и највеће у Нишу, обзиром да је убедљиво највише слаткиша за децу породица слабијег материјалног статуса прикупљено управо у нашој школи.

У сарадњи са Верским добротворним старатељством Епархије нишке „Милостиви Самарјанин“ у нашој школи је организована тродневна акција прикупљања слаткиша, чиме смо одговорили позиву ове хуманитарне организације иза које стоје дечији осмеси више од стотину хуманитарних акција и десет направљених и обновљених кућа, до сада.

Деца су даривала деци, како би сви заједно учествовали у радости даривања и прослави Новогодишњих и Божићних празника.

Акцију прикупљања слаткиша је организована у сарадњи са Ученичким парламентом и Вршњачким тимом, чиме су ова ученичка тела остварила сарадњу са организацијама ван школе. Чланови ових школских тимова су мотивисали за учешће у хуманитарној акцији све своје вршњаке, од наших најмлађих предшколаца до најстаријих ученика осмог разреда.

Акција је успешно завршена, а представници хуманитарне организације су уз велику захвалност преузели прикупљене слаткише који ће бити подељени потребитој деци.

Захваљујемо свима који су приложили слаткише и школској библиотеци, као и помоћном особљу школе и ученицима осмог разреда који паковали прикупљене слаткише.

Нека вам осмеси малишана који ће красити дечија лица буду међу најлепшим празничним поклонима, јер срећа је већа када се подели са другима, а љубав једина ствар која се умножава дељењем.