Такмичења 2023/24.

Наша ученица Тара Спасић 4/4 је на Међународном такмичењу у пливању Свети Никола у конкуренцији 44 клуба из Србије, Азејберџана, Восне и Херцеговине, Вугарске, Македоније и Албаније освојила 2.место у дисциплини 200 м прсно.

Браво за упорност и велики успех🎉🥇

„Свако дете има крила, само мора да се сети где му расту сакривена и одмах ће да полети“ Мирослав Антић

На Међународном пливачком митингу „Свети Никола“, одржаном прошле суботе у Нишу, ученик 6/5 Јанко Јеленић освојио 3.место у дисциплини делфин 100м.

Честитамо Јанку на великом спортском успеху! 🐳

На слици може бити: 1 особа, пливање и текст

Огњен Станковић, такмичар КБК „Витез“ и ученик шестог разреда наше школе, у претходној години био је проглашен за најбољег пионира на нивоу читаве земље.

Огњен Станковић, велика нада КБК „Витез“

На Међународном такмичењу из информатичког и рачунарског начина размишљања „Дабар“ (ребулички ниво такмичења) ученик Алекса Цветковић је освојио прво место 🥇.

Уленица Нађа Станојевић је остварила пласман на позицији од 25 до 35 места. Обзиром да је Нађа први пут учествовала на неком такмичењу у конкуренцији ученика 7. и 8. разреда, ово је њен велики успех.

Нарочито смо поносни на успех ученика, јер је од 65000 ученика њих двоје ушло у 200 најбољих у Србији.

Честитамо ученицима и наставнику Младену Јовановићу!

На слици може бити: 2 особе и текст


  

Традиционалне годишње награде додељене су талентованим ученицима нишких основних и средњих школа који су освајали медаље на републичким и међународним такмичењима.

Поносни смо на ученике наше школе који су одличним постигнутим резултатима заслужили да се нађу на победничком постољу и добију награде.

Награде је ученицима уручила градоначелница Ниша Драгана Сотировски. Додeли награда присуствовали су и њени најближи сарадници, градска већница ресорно задужена за образовање др Марија Ранђеловић и начелник Школске управе у Нишу Предраг Нешовић.

Извор:

https://www.ni.rs/dodeljene-godisnje-nagrade…/

Ученик петог разреда Страхиња Нешић освојио је ПРВО место у категорији литерарних радова на 22. Међународном литерарно-ликовном конкурсу о срећном детињству: „Тако нас је очарала Десанка Максимовић“, расписаном поводом Светcког дана књига за децу.

Честитамо од срца Страхињи и желимо пуно успеха на наредним конкурсима!