Пројекти

Еразмус + пројекта K229 Let us be a breath for future одржан у Румунији

Еразмус плус пројекта K229 Let us be a breath for future

У оквиру Еразмус плус пројекта K229 Let us be a breath for future, након две године рада на пројекту, одржан је први састанак партнера у пројекту (мобилност) у Румунији од 13. до 19.марта 2022.године. Школе партнере у пројекту (Турска, Португал,Македонија и Србија) угостила је основна школа Mihai Eminescu из места Risiorii de Vede. Наш школу представљали су наставница биологије Јасмина Михајловић, наставница енглеског језика Наталија Милошевић, наставник информатике, технике и технологије Младен Јовановић и наставник математике Марко Пиперац. Наставници су имали прилику да учествују у разним еколошким радионицама, предавањима и симпозијуму. Најважније од свега имали су прилике да представе нашу школу, размене искуства са колегама из других земаља и подигну свест о важности чистог ваздуха и екологије уопште. Захваљујемо се школи Mihai Eminescu на дивном гостопримству и фантастичној организацији и радујемо се новим сусретима у будућности.

Ерасмус + пројекат „Democracy in my family“ одржан у Финској

У оквиру Ерасмус плус пројекта „Democracy in my family“ одржан је први састанак партнера у пројекту у Финској, од 28. марта до 3. априла 2022. године.Школе које учествују у пројекту (из Румуније, Пољске и Србије) угостила је Основна школа „Kuoppanummen koulukeskus“ из места Nummela.Представнице наше школе биле су наставница информатике и математике Снежана Коцева и наставница информатике Бојана Живковић. Наставнице су имале прилику да се упознају са јединственим школским системом у Финској и учествују у разним радионицама са децом. Најважније од свега је да су имале прилику да представе нашу школу и размене искуства са колегама из других земаља. Овим путем се захваљујемо Основној школи „Kuoppanummen koulukeskus“ на дивној организацији и гостопримству и жељно ишчекујемо нове сусрете у будућности.

Ерасмус + пројекат „Strategies for improving attendance and reducing truancy“ одржан у ОШ “Мирослав Антић“ у Нишу

У понедељак 4.04.2022. су у посети нашој школи били наставници из школа партнера у Ерасмус Плус „Strategies for improving attendance and reducing truancy“. Kолеге из школа из Италије, Словеније, Турске и Македоније боравили су у нашој школи пет дана и кроз бројне активности размењивали искуства са нашим наставницима а све у циљу побољшања квалитета наставе. Тема ове мобилности била је „Tablets and the use of mobile applications in class“ (употреба мобилних апликација на часовима), са посебним освртом на часове историје.

Рад наших колега Младена Јовановића, Наталије Молошевић, Јасмине Михајловић и Марка Пиперца под називом „PLANTS AND PLANT MATERIALS FOR HEALTHY WORKING AND LIVING ENVIRONMENT“ („БИЉЕ И БИЉНИ МАТЕРИЈАЛ ЗА ЗДРАВ РАД И ЖИВОТНУ СРЕДИНУ“) је публикован у румунском часопису „Caleidoscop didactic teleormănean“, у оквиру Erasmus+ пројекта.